19min.bg

България отпадна от Евровизия


България остана извън финала на конкурса Евровизия. Страната ни беше представена на първия полуфинал от групата Intelligent Music Project с песента си Intention. Рок бандата включваше чилиецът Рони Ромеро, който е вокалист на Рейнбоу, Славин Славчев, Стунджи, Бисер Иванов и Димитър Сираков.



Те излязоха на сцената в зала PalaOlimpico в Торино под номер 7. Сред специалните визуални ефекти, които допринесоха за по-въздействащото изпълнение на песента им беше триметрово звуково ядро, разположено до самите тях. Общо 17 страни участваха в първия полуфинал, а 10 от тях се класираха.



Това са Литва, Швейцария, Украйна, Нидерландия, Молдова, Португалия, Исландия, Гърция, Норвегия и Армения. В 17-те, представили се песни, преобладаваха композиции с фюжън звучене като тези на Латвия, Словения, и такива с фолк елементи, гарнирани с хип хоп и пънк като на Украйна и Молдова.



Вторият полуфинал на песенния конкурс е тази вечер от 22ч., а големия финал е на 14 май. БНТ1 ще предава пряко от Торино и двете конкурси вечери.