19min.bg

Дейвид Лашапел засне уникален календар

Календарът за 2020 г. отразява фокуса на Lavazza върху въпросите, касаещи устойчивостта и бъдещето на планетата. В него красотата се разглежда през поетична призма и се цели да преоткрие връзката с околната среда.

Мисията на компанията започва с първия календар от трилогията „Earth Defenders“ („Защитниците на Земята“) през 2015, създадена от Стив МакКъри, Джоу Лоурънс и Денис Рувре. Те представиха велики фотографии, чиято човечност и съпричастност им позволиха да изобразят по незабравим начин лицата на хората, които защитават земята си всеки ден.

Търсенето на положителни истории, способни да илюстрират нестабилна, но в същото време заредена с мощна жизнена енергия екосистема, продължи с Платон, който през 2018 г. посвети проект “2030: What are you doing?” (2030: Какво правиш?) на 17-те цели за насърчаване на устойчивото развитие, набелязани от ООН. 2019 пък беше годината на Ами Витале, бивш фотограф за National Geographic и един от най-ценените съвременни фоторепортери. Нейният календар документира шест арт проекта насочени към природата в Тайланд, Мароко, Швейцария, Колумбия, Кения и Белгия.

Снимките на тазгодишния фотограф Дейвид Лашапел са заснети в Хаваите, където артистът живее няколко години в екологично устойчива ферма. Точно там той събужда интереса си към пейзажната фотография и се фокусира върху околната среда. Визия, която напълно пасва на тази на Lavazza и която приканва всички ни да гледаме на Земята като на място, за което да се грижим и пазим, като същевременно защитаваме нейната красота.  В сърцето на тазгодишните фотографии на световноизвестния Дейвид Лашапел се крие поезията. Тя е изцяло разгърната в новия календар на Lavazza за 2020 г.. Майсторът зад обектива оставя своя подпис върху един уникален експеримент с арт фотографията.