19min.bg

Дяволът носи Прада с продължение

След години на безкрайни спекулации, противоречиви интервюта на звездите и възхитително събиране на сцената на тазгодишните награди SAG, тези от нас, които все още се покланят в краката на култовата класика "Дяволът носи Прада", най-накрая получиха новината, която чакаха: Най-сетне, 18 години по-късно, се работи по продължение.

 Още през октомври 2022 г., по време на интервю на червения килим, Ан Хатауей заяви категорично пред Entertainment Tonight, че "няма да има продължение. Няма да се случи. Не можем да го направим."

Дори неотдавна, през април 2024 г., когато е запитана за възможността за продължение от V Magazine, тя отново заявява, че "вероятно" няма да се случи, макар че е значително по-малко категорична в отхвърлянето на слуховете.


"Всички се обичаме и ако някой измисли начин да го направи, мисля, че всички ще сме луди да не го направим", каза тя. "Но сега в света има огромна разлика в технологиите, а едно от нещата в тази конкретна история е, че става дума за производство на физически обект.


Сега, когато толкова много неща са дигитални, това би било много различно. Може би аз, Стенли, Емили, Мерил, Дейв Франкел, Патриша Фийлд... просто трябва да направим нещо друго заедно. Това би било забавно."

Но сега изглежда, че тази банда - или поне повечето от тях - все пак ще се събере отново за следващ филм. По информация на Variety, Disney е в начална фаза на разработка на продължение, като сценаристката на оригиналния филм Алин Брош Маккена води преговори за написването на следващата глава. Съобщава се, че сюжетът ще проследява "Миранда Пристли, която се ориентира в кариерата си на фона на упадъка на традиционното издаване на списания и се изправя срещу героинята на Блънт, Емили Чарлтън, сега високопоставен изпълнителен директор на луксозна група с рекламни долари, от които Пристли отчаяно се нуждае".


Puck, който пръв съобщи за историята, добави, че Мерил Стрийп и Емили Блънт са подписали договори за завръщане, заедно с продуцента на "Дяволът носи Прада" Уенди Финерман. Според Deadline Дейвид Франкъл също може да се завърне на режисьорския стол, а ние възлагаме големи надежди и на Стенли Тучи, като се има предвид, че още през 2023 г. той заяви, че "с удоволствие би изиграл отново Найджъл".


В резултат на това сега всички погледи са насочени към Хатауей. Ако Андреа Сакс наистина се появи в новата история, дали тя все още ще бъде "момичето с широко отворени очи, което продава своите искрени вестникарски истории", или ще е преминала към по-доходоносна кариера?


Така или иначе, само не очаквайте тя да е с Нейт на Ейдриън Грение. В интервю за Variety през 2023 г. Брош Маккена разсъждава за това къде биха били днес някои от героите, които е създала в минали романтични комедии. "Анди и Нейт определено не са заедно", твърди тя. "Това мога да ви кажа." Амин.


 Източник: Vogue