19min.bg

Феноменалният José James представя албума си „1978“ на живо в Sofia Live Club

След супер успешното четвърто издание на Sofia Live Festival, продължаваме вълната от красивите емоции и хубава музика. Един от любимците на българската публика José James, пристига за бутиков концерт с пет членната си банда на 14-ти октомври в SOFIA LIVE CLUB.

Поводът за гостуването на международно признатия джаз певец е 12-ият му студиен албум "1978",  който ще представи на живо пред родните меломани.

Албумът „1978“ е кръстен на годината на раждане на James и включва колаборации с бразилската изгряваща звезда и наскоро номинирана за Latin Grammy Xênia França, както и с конгоанско-белгийския рапър/филмов продуцент Baloji.


Продуциран от James и включващ звезден състав от номинираните за Grammy Pedrito Martinez (Camilla Cabello, Eric Clapton), Marcus Machado (Daniel Caesar, Pharoahe Monch), Jharis Yokley (Sleigh Bells, My Brightest Diamond) Chad Selph (Bilal, FREELANCE) и David Ginyard (Solange, Blood Orange), албумът успешно пресъздава звуците на 70-те години на миналия век - епоха, в която джаз, соул, диско и хип-хоп се сливат и изпълват с блясък нощните клубове в Америка.  Създаван в продължение на пет години, "1978" се превръща в най-автобиографичната творба на José James досега.

Цялата тази магия и богатството от иновативен подход към музиката и зашеметяващия кадифен глас на José James, ще имаме удоволствието да чуем на живо на 14-ти октомври в SOFIA LIVE CLUB.