19min.bg

Галена обра "Оскарите" за чалга, Преслава е фолкдива № 1

Певицата Галена обра голяма част от статуетките на годишните награди на телевизия "Планета" снощи. Тя бе отличена за "Музикален идол на годината", "Видеоклип на годината", "Дискотечен хит" и "Най-излъчвана песен по радио Веселина".


Както винаги Галена не изневери на провокативния си стил и се появи с маска от кристали на белгийския дизайнер Мартин Марджела, покриваща цялото й лице. 


Певица на годината стана Преслава, която бе отличена още за "Баладичен хит" и "Видеосензация в You Tube". Синът на Тони Стораро - Фикрет, стана "Певец на годината", като едновременно получи и приза "Дебют на годината". 


Сред отличените бяха още Джена за "Песен на годината", "Посланик на българската музика зад граница" и "Най-гледан клип в You Tube", Анелия за "Албум на годината" и "Оригинално присъствие на концертната сцена", Емилия и Ави Бенеди за "Дуетна песен на годината", Райна за "Фолклорен изпълнител" и Ивана в категорията "Посланик на доброто".


13-ите награди на "Планета" закъсняха с близо 30-минути. При мъжете най-добрият изпълнител за изминалата година се оказа Фики. Другите с повече награди бяха Джена и Анелия, а сред мъжете - Фики и Галин. На тазгодишните награди за изненада на всички не присъстваха Мария и Глория, като коментарите в залата бяха, че двете хитови изпълнителки са бойкотирали вечерта на наградите.