19min.bg

Княз Борис Търновски с първо тв интервю


Три дни преди най-голямото кралско събитие – коронацията на Чарлз III, кореспондентът на bTV в Лондон Васил Христов направи ексклузивно интервю с княз Борис Търновски, наследник на българската монархическа традиция.


Освен за предстоящата коронация, на която той е гост като роднина на новия крал, репортерът разговаря с бъдещия пазител на българската корона за връзката му с нашата страна, за отговорностите на титлата, за интересите му към политиката и за личността му.
„България има много специално място в сърцето ми и аз се надявам, че мога да помогна със всичко, на което съм способен. И тази роля, както казах и преди малко, ще бъде да пазя традицията и историческата памет“, каза княз Борис Търновски.Той е роден през 1997 г., завършил е Европейския колеж в Мадрид, учил е в международното училище Сент Гилген в Залцбург.


Целият разговор може да видите на 6 май по време на специалното студио на bTV "Коронацията" от 12:20 ч. до 16 ч., да го слушате и по bTV Radio, а всичко актуално по темата може да следите на сайта btvnovinite.bg и в социалните мрежи на bTV Новините.