19min.bg

Ларс Улрих интернет маниак

Вечно бъбривият Ларс Улрих даде подробно интервю за тексаско радио, в което сподели, че Metallica всъщност нямат нищо против свалянето на музика от интернет, стига те да контролират нещата.


Ето част от коментара на Ларс по повод делото на Metallica срещу сайта Napster, което им навлече гнева на феновете преди 9 години: "Противно на това, което всички си мислят, проблемът никога не е бил с интернет или свалянето от мрежата. Проблемът беше в това кой взима решението. Нашата позиция беше - нямаме проблем да подаряваме музика, нямаме проблем с интернет. Но чие решение е дали да подариш нещо? Ние смятаме, че самите ние трябва да решим. Вместо това, друга компания взе решението вместо нас. Трябваше да получим някаква компенсация, дори само да им кажем: "Хей, направи десет лицеви опори!". Но всичко излезе извън контрол. Самият аз нонстоп съм в интернет, имам 13 iPod-а и така нататък. Не в това е проблемът. Важното е кой взима решенията. Ако искаш да дадеш нещо свое, и аз може да дам нещо мое, но решението го взимам аз".


В духа на горното изказване, Metallica наскоро пуснаха услугата LiveMetallica.com, която прави достъпни за феновете стотици техни концертни записи срещу 99 цента за единична песен или 10 долара за цял концерт.