19min.bg

Любов във мултивселена – премиера на Съзвездия в Народния

Народен театър „Иван Вазов“ представя първата си премиера за Сезон 2024/2025 – спектакълът „Съзвездия“ от Ник Пейн, на режисьора Елица Йовчева. Представлението ще бъде на 12 септември от 19:30 ч. на Сцена „Апостол Карамитев“. Спектакълът разказва историята на млад мъж, който губи съпругата си след дълга борба с тежко заболяване. Неспособен да отработи травмата, той поръчва експериментална технология, която му позволява да се среща с жена си в паралелна дигитална реалност.


„Съзвездия“ е една мистериозна игра за двама, която ни отвежда твърде далеч в самопознанието. В сложните, амбициозни и благодатни роли на Роланд и Мериан се превъплъщават актьорите Ненчо Костов и Радина Думанян. Това е вторият проект, който се реализира по линия на Програма „Апостол Карамитев“.


Програмата стартира през 2023 г. по повод 100-годишнината от рождението на големия български актьор Апостол Карамитев. Основната цел на инициативата е да се предложат нови, интердисциплинарни перспективи към правенето на театър, да се отправят нови артистични предизвикателства към трупата и екипа на театъра, да се даде видимост на нови или непознати за Народния театър автори, които да внесат своеобразните си разбирания за сценично произведение. До края на месеца публиката може да гледа „Съзвездия“ на 12, 25 и 29 септември.