19min.bg

Мразя Тейлър Суифт: Тръмп

Доналд Тръмп се нахвърли върху поп звездата Тейлър Суифт за това, че е подкрепила съперничката му на предстоящите избори - вицепрезидента Камала Харис.

В кратък пост, написан с големи букви в социалната си платформа Truth Social в неделя, бившият президент и кандидат на републиканците написа: „Мразя Тейлър Суифт!“

Суифт, определяна като най-популярната изпълнителка в света, обяви миналата седмица пред своите 284 милиона последователи в Instagram, че ще гласува за „Камала Харис и Тим Уолц на президентските избори през 2024 г.“ Тя описа Харис като „талантлив лидер“, който „се бори за правата и каузите“, които се нуждаят от „воин, който да ги отстоява“, заедно с подкрепата на нейния кандидат за „правата на ЛГБТК+“.

34-годишната жена придружава публикацията си със снимка на себе си с котка, като я подписва с „Бездетна дама с котка“ в очевидна препратка към шегата на кандидата за вицепрезидент на Републиканската партия Джей Ди Ванс отпреди три години, че Демократическата партия се управлява „от група бездетни котки“.

В публикацията Суифт, чиято фен база се състои предимно от млади жени, известни като „Суифт“, призовава последователите си да гласуват през ноември.

В речта си по време на церемонията по връчването на видео музикалните награди на MTV в сряда тя отново отправи този призив, като заяви: „Ако сте навършили 18 години, моля, регистрирайте се, за да гласувате за нещо, което е много важно... за президентските избори“.



Мария Пенчева