19min.bg

Обвиниха принц Хари в неуважение към Кралицата


Оттеглилият се от аристократичния живот принц Хари беше обвинен, че се отнася неуважително към кралица Елизабет Втора с решението си да не пристигне във Великобритания за панихидата в памет на дядо си принц Филип, който почина миналата година.


 


Принцът и съпругата му Меган решиха през 2019 г. да се оттеглят от обществените си задължения и живеят в Калифорния. Анджела Ливайн, авторка на книга за внука на Елизабет Втора, написа в Сън подзаглавие: Хари се отнася пренебрежително към Филип.


 


Оттеглянето на Хари и Меган от обществени задължения автоматично ги лиши от полицейската охрана, която дотогава имаха във Великобритания за сметка на данъкоплатците. Хари предложи да поеме разходите и обжалва получения отказ от министъра на вътрешните работи. Церемонията в памет на принц Филип, починал миналия април на 99 години, ще бъде на 29 март.


 


Кралицата би трябвало да присъства, но от няколко месеца здравето й е крехко, а преди няколко седмици пребори и K19. През уикенда тя отмени поредния си обществен ангажимент - религиозна служба за Общността на нациите.