19min.bg

Парис Джексън обяснява защо се идентифицира като чернокожа жена

Дъщерята на Майкъл Джексън Парис разкри защо се идентифицира като чернокожа жена.

26-годишният модел и музикант е средното дете на изпълнителя на „Трилър“ – тя има по-голям брат на име Принс и по-малък брат на име Биги.

Като дъщеря на „Краля на попа“, Парис е в светлината на прожекторите от ранна възраст и през годините е преживяла много обществени борби.

Парис разкри, че фиксацията на папараците с баща й я е довела до посттравматично стресово разстройство (ПТСР).

ПТСР е състояние на психичното здраве, което е предизвикано от ужасяващо събитие - или чрез преживяване, или чрез свидетелство, според клиниката Mayo.

В епизод на Red Table Talk Парис разкрива: „Понякога изпитвам аудио халюцинации с щракане на камера и тежка параноя и съм ходила на терапия за много неща.“

Тя добави, че е правила терапия за десенсибилизация и преработка на движението на очите (EDMR), за да се справи с посттравматичния стрес, описвайки я като „много ефективна“.

Дъщерята на Джексън също беше много открита относно излизането си, разкривайки, че не поставя етикет на сексуалността си.

„Не бих се смятала за бисексуална, защото съм излизала не само с мъже и жени“, сподели тя. (Чудно ни е с какви други видове може да е излизала тя на срещи освен жени и мъже.)




Въпреки че Парис беше открита за своята сексуалност, тя казва, че е било трудно да говори за това с нейното „религиозно“ семейство – въпреки че братята й са я подкрепяли.

„Моето семейство е много религиозно и много неща, като хомосексуалността, са много табу, така че не говорим за това и не е наистина прието“, обясни тя на Уилоу Смит в Red Table Talk.

"Стигнах до момент, в който ги уважавам и изпитвам любов към тях. Уважавам техните вярвания. Уважавам тяхната религия. Намирам се в момент, в който да очаквам от тях да оставят настрана културата и религията си... очакванията водят до негодувание. Това, което хората мислят за мен, не е моя работа".

Подобно на баща си, Парис също има музикална кариера, като издаде албум, озаглавен „Wilted“ през 2020 г.

Тя каза на L’Officiel Italia: „Музиката е като въздуха, който дишам – тя е осъзнаване, способността да създаваш нещо по-голямо от мен и това е начин да изразя себе си и да изразя това, което чувствам отвътре.“

Майкъл Джексън получава слава като част от The Jackson 5 – заедно със своите братя и сестри – и става един от най-големите солови артисти на всички времена.

Въпреки че по-късно в живота си изсветлява своята кожа, певецът на „Billie Jean“ е афроамериканец и имаше по-тъмен тен, когато за първи път стана известен.

Съобщава се, че той е страдал от витилиго, хронично състояние, характеризиращо се с появата на депигментирани бели петна по кожата, според NHS - което е причината кожата на Джексън да стане по-светла с напредване на възрастта.

Преди смъртта си Джексън имаше рядък разговор с Опра Уинфри, в който той призна състоянието на кожата си, като каза, че се гордее с афро-американското си наследство.

„Аз съм чернокож американец. Гордея се, че съм чернокож американец. Гордея се с моята раса и се гордея с това кой съм. Има много гордост и достойнство в това кой съм“, заяви той.

"Това е ситуацията, имам кожно заболяване, което унищожава пигментацията на кожата."

"Но когато хората си измислят истории, че не искам да бъда това, което съм, това ме наранява. Това е проблем за мен, който не мога да контролирам."

Имайки предвид афро-американското наследство на Джексън, Парис сега сподели защо се идентифицира като чернокожа жена.

„Татко ме гледаше в очите и ме сочеше с пръст и казваше: „Ти си чернокожа. Гордей се с корените си“, спомня си тя пред Rolling Stone.

„И аз си мислех: „Добре, той ми е баща, защо ще ме лъже?“. Така че просто вярвам на това, което ми каза. Защото, доколкото знам, той никога не ме е лъгал.

Говорейки за по-светлия си тон на кожата, Парис каза, че много хора предполагат, че е бяла и е „от Финландия или нещо подобно“.

Тя би посочила, че други хора от смесена раса приличат на нея, включително звездата от „Бягство от затвора“ Уентуърт Милър, чийто баща е чернокож, а майка му е бяла.

След тези коментари Парис беше подложена на обратна реакция – водещата на токшоу Уенди Уилямс дори описа думите й като „сладки“.

„Разбрах, че тя се смята за чернокожа и всичко останало, но аз говоря само за визуалното, защото знаете… Чернокож не е това, което наричате себе си, това е, което ченгетата виждат, когато ви ударят стомана във врата на магистралата“, каза тя.

"Това е, което виждат. Но това е сладко и добро за нея."


Източник: igvofficiall.com