19min.bg

Принц Хари и Уилям се събират отново на погребението на чичо си, докато дукът прави тайно посещение в Обединеното кралство

Братята от войната принцове Уилям и Хари се събраха отново тази седмица, когато присъстваха заедно на погребението на чичо си, пише Mirror.

Херцогът на Съсекс тайно отлетя в Обединеното кралство за службата на лорд Робърт Фелоуз в сряда. 82-годишният беше женен за сестрата на покойната принцеса на Уелс, лейди Джейн, и беше чичо на принц Уилям и принц Хари. Той почина по-рано миналия месец.

Погребението му се състоя вчера в Норфолк. Присъстваха и двамата братя, които не са разговаряли от друго погребение – това на любимата им баба кралицата през 2022 г. Вчера се казва, че са били „дискретни“ един с друг, каза източник пред Sun. Друг участник каза: „Никога не сме ги виждали да говорят помежду си и те спазваха дистанция.“

Миналия месец бившият кралски кореспондент на BBC Джени Бонд каза, че присъствието на Хари може да доведе до „неудобна“ ситуация. Тогава тя каза: „Предполагам, че Хари ще иска да бъде на погребението на чичо си… но присъствието му би причинило много неловкост, ако Уилям също присъства. Би било хубаво да си помисля обаче, че двама възрастни мъже биха могли поне да бъдат в същото пространство... както бяха на коронацията, макар и за кратко... без да развалят повод на голяма тъга и тържественост."

Лорд Фелоуз се жени за по-голямата сестра на принцеса Даяна, лейди Джейн, на 20 април 1978 г. Двамата са женени повече от 40 години и имат три деца – Лора, Александър и Елинор – всичките братовчеди на Уилям и Хари. Лора също е кръстница на единствената дъщеря на Уилям и Кейт Мидълтън, принцеса Шарлот.

Лорд Фелоуз също беше личен секретар на покойната кралица през 90-те години, включително когато бракът на Чарлз и Даяна се разпадна. Той също така съветва Нейно Величество, когато бракът на Фърги и принц Андрю приключи и замъкът Уиндзор избухна в пламъци, унищожавайки 115 стаи през 1992 г. Той все още беше в ролята, когато снаха му Даяна трагично загина в автомобилна катастрофа в Париж на на 36 години.

Ролята му на дворцов придворен означаваше, че той често имаше обтегнати отношения със снаха си, но когато тя внезапно почина, той каза: „Много я обичах. Тя беше много добър човек. Беше й трудно в живот, за да намеря щастие, и ми е тъжно за хората, които са в тази ситуация."

Лорд Фелоуз е оцелял от трите си деца - Лора, Александър и Елинор, които са братовчеди на Уилям и Хари. Представители на двамата принцове са потърсени за коментар от Mirror.