19min.bg

Рут Колева по гащи на София Прайд

01/02


Рут Колева предизвика вълна от коментари с атрактивната си визия по време на София Прайд, който се проведе за 14-та поредна година в подкрепа на ЛГБТИ общността в България.  Някои я сравниха с Мадона заради прозрачния блестящ панталон и ръкавици в същия стил.


Въпреки лошото време хората се събраха около паметника на Съветската армия, където имаше засилено полицейско присъствие. В концертната част участваха и изпълнителите Виктория Георгиева, Прея, Михаела Филева и др.



Събитието бе под мотото Отново заедно. "Прекарахме много време разделени: физически заради пандемията, но и политически заради на моменти грозна предизборна кампания, в която общността ни отново беше многократно нападана. Време е да се съберем отново заедно: всички хора, които вярват в свободата и човечността", посочват от организационния комитет на София Прайд.



 За пореден път националистически организации изразиха недоволството си от провеждането на шествието и съпътстващата го културна програма. В събота се проведе "шествие за защита на традиционното християнско семейство". Сред организаторите на събитието са РОД ИНТЕРНЕШЪНЪЛ и ВМРО. 


Снимки: Етюд-и-те на София