19min.bg

Съпругът на Серена Уилямс разкри, че се бори с лаймска болест

Съпругът на Серена Уилямс Алексис Оханян споделя, че е получил диагноза лаймска болест, която го е шокирала, предаде dailymail.co.uk.

Съоснователят на Reddit, 41-годишен, обясни здравословното си състояние в поредица от публикации в X/Twitter във вторник, като заяви, че лекарите са му съобщили диагнозата, след като е преминал през множество медицински процедури.

'Правя пълна батерия от здравни сканирания, тестове и т.н. и открих, че имам лаймска болест', каза технологичният предприемач, който е баща на две деца от тенис иконата. „Wild. За щастие няма симптоми, но ще се лекувам.


Оханян обяснява някои от сложните детайли зад диагнозата си: „Добрият холестерол е твърде нисък. Лошият холестерол е просто ОК. Трябва да работя върху това. Плюс: 822 ng/dL общ + 162 ng/dL свободен тестостерон.

Оханян каза, че макар да има фамилна история, свързана с това заболяване, диагнозата го е изненадала, тъй като не попада в групата, която обикновено е изложена на това състояние в географски план.


„Имам близък, който имаше това заболяване преди няколко години, проявяваше тонове симптоми и т.н. и просто не можех да го разбера, докато не го изследваха за него и след това го откриха (и го лекуваха успешно)“, казва Оханян. „Прекарвам толкова малко време в дивата природа/североизтока, че това беше доста изненадващо.

Оханян каза, че „ще вземе някакви антибиотици“, за да се пребори с болестта, и добави: „Не можеш да ме повалиш, кърлеж!“ със снимка на анимационния герой Кърлеж.