19min.bg

Състудентка: Дарина Павлова имаше 2 поли и 2 блузи

Преди да стане хайдамата Дарина Павлова, тя беше СКРОМНАТА девойка Даринка Георгиева от Казанлък. Студентка във ВИТИЗ, сега НАТФИЗ Кръстьо Сарафов. Противно на очакванията тя не е звезда на театралната академия. Напротив, минава за затворена и затруднена.
“Даринка беше много симпатична, но едва ли някой й обръщаше внимание във ВИТИЗ. Имаше 2 поли и 2 блузи и много малко приличаше на сегашната Дарина Павлова”, разказва нейна състудентка от онези години.
“Тя не беше от най-общителните. Движеше се само с гаджето си. Това беше приятно момче на име Наско. Сега е режисьор и мъж на известната журналистка Невена Андонова. Знаете я, дъщерята на създателя на Козият рог Методи Андонов и бивша програмна директорка на Българската национална телевизия”, допълва състудентката.
Според нея е пълен абсурд разпространяваната в момента клюка, че Дарина била любовница на Георги Стайков, който в момента отново е хит, заради ролята си в мисия Лондон. Той играе на екрана самия себе си.
Основание за мълвата е общото им участие във филма на Рангел Вълчанов А сега накъде...


Дарина показва цици на екрана


И демонстрира разкрепостено поведение, макар да не отива по-далеч от епизодична роля. Наречена е Манекенката. Звездата на филма, както на повечето продукции от края на 80-те години, е Георги Стайков. Русолявият здравеняк е най-популярен като Роко от легендарния филм Вчера. Апропо, Дарина се снима в епизодична роля, но този път много облечена, дори с широкопола шапка, и в следващия филм на Рангел – Фестивалът, което не ще да е случайно. Вълчанов е горлям ценител на жените и разбира от красота.
“Каквото и да се говори сега, също като Дарина, Жоро не беше отворен и не минаваше за звезда в артистичните среди. Много по-харесван във ВИТИЗ и смятан за красавец номер едно беше едно момче, което се ожени за Милена Фучеджиева. Тя пък беше приятелка на Дарина. След 10 ноември двамата заминаха за Щатите и се разделиха. Доколкото се разбра, тя работела като продавачка в бутик, а той станал бюргер, направил втори брак с американка. Дарина и Милена се срещнали случайно след години в бутика, където щерката на бившия шеф на Народния театър работела, а приятелката й – вече милионерка, си пазарувала”, разказва общата им състудентка.


Жоро не знам дали изобщо имаше гадже – все ходеше с Ицо Шопов


Двамата си бяха тандем от филма Вчера, където играят главните роли. Ицо имаше трайна връзка с едно момиче от специалност кукли. Ако Жоро е бил с някоя, не е била наша колежка от ВИТИЗ, пък и упорито е криел тайната си любима, ако я е имало”, спомня си възпитаничката на театралната академия от онези години. 
Всъщност най-голяма кинокариера от всички споменати кандидат – звезди от края на 80-те години прави Христо Шопов.
Наред с българските си изпълнения във филми като Вчера и Маргарит и Маргарита, синът на класика Наум Шопов регистрира и няколко наистина забележими международни успеха.
Най-престижна е ролята му на Пилат Понтийски в скандалния, но световноизвестен филм на Мел Гибсън – Страстите Христови.