19min.bg

Силата на кучето триумфира на наградите БАФТА


Силата на кучето спечели двете най-престижни награди БАФТА на Британската академия за кино и телевизия.Лентата на Джейн Кемпиън получи отличието за най-добър филм и за най-добър режисьор. Научнофантастичният епос Дюн пък спечели най-много награди - общо пет.


 


Уестърнът триумфира и на церемонията Изборът на критиците. Продукцията спечели отличията за най-добър филм, а Кемпиън за най-добър режисьор. Церемонията се проведе едновременно в Лос Анджелис и Лондон. Носителката на приза за най-добра актриса стана Джесика Частейн за филма Очите на Тами Фей.


 


Наградата най-добър актьор спечели Уил Смит за Методът Уилямс. Белфаст на Кенет Брана взе отличието в категорията за най-добър актьорски състав. Игра на калмари пък стана най-добрия чуждестранен сериал. БГ актрисата Мария Бакалова също бе на събитието в ролята на знаменитост, връчваща статуетки.


 


В рамките на няколко часа пък Лейди Гага успя да присъства освен на Изборът на критиците и на наградите БАФТА. Гага се облече в рокля на Ралф Лорън, а часове по-късно на червения килим заложи на Гучи.



 Делян Сталев