19min.bg

Силви Вартан пожела: Да се родят още много българчета

"Да се родят още много българчета, хубави и здрави", пожела Силви Вартан на Втора САГБАЛ "Шейново", която днес отбеляза 75 години от създаването си, предаде БГНЕС.


Вартан изтъкна, че всички от медицински персонал на болничното заведение са изключителни хора, с които тя не веднъж си е сътрудничила. Кандидатът за кмет на София от ГЕРБ Йорданка Фандъкова и здравният министър Божидар Нанев също се присъединиха към пожеланията за благополучие на болницата, нейните служители и децата, които ще се родят там. Фандъкова изрази надежда , че ще получи шанс да продължи изграждането на детски градини в столицата.


По повод годишнината на болницата премиерът Бойко Борисов и Силви Вартан получиха икони като подарък от ръководството на болничното заведение. Премиерът, Фандъкова и Вартан прерязаха лентата на обновения централен вход с нова регистратура и ремонтирано родилно отделение. От днес всички пациенти в болницата ще бъдат посрещани на новата електронна регистратура, където ще получават електронна карта, която ще съдържа информация кой лекар ги е преглеждал и в кой кабинет. От началото на годината до сега в болницата са се родили над 3300 бебета.