19min.bg

Sofia Fashion Week 2024 стартира с блясък и иновации

Днес започва дългоочакваното 14-о издание на Sofia Fashion Week, което ще събере най-добрите модни таланти на едно място в Хотел Маринела София. Събитието обещава три вечери, изпълнени с изящество и модни иновации. Откриването е посветено на българските дизайнери и марки, които ще представят своите нови колекции пред елитната публика.

Тази вечер на сцената ще дефилират цели 11 бранда, включително Stephanie Kamenova, Лудата шапкарка, Pause Jeans, Cyxo, Blink by Radina Zarova, Veteida, Hristos, Le Divin, Te, Virginskin4u и Bold Type. Всеки от тях ще демонстрира своите уникални модни решения, които олицетворяват разнообразието и креативността на българската модна сцена.

Събитието ще бъде белязано и от исторически момент, тъй като за първи път в България AI водещ ще поеме ролята на домакин на Седмицата на модата. Кибер водещата на име Софи ще направи своя дебют тази вечер, съчетавайки модерните технологии с модния свят.

Специален гост на Sofia Fashion Week 2024 ще бъде изгряващата звезда Тамина – певица, автор на песни, модел и кралица на конкурси за красота. Тамина ще дефилира и в трите вечери на събитието, демонстрирайки своята харизма и стил на подиума. В петък, като кулминация на вечерта, тя ще бъде и гост изпълнител, обещавайки незабравимо музикално преживяване за всички присъстващи по време на финала на световния конкурс Lady Universe, където тя ще представи своята страна.

Тази година Sofia Fashion Week комбинира традицията с модерността, предлагайки неповторимо изживяване за любителите на модата и технологиите. От 19:00 часа всички гости ще могат да видят и купят различни модели от Fashion Street, а от 20:00 часа започват модните ревюта.


За Тамина:

Тамина е талантлива певица, автор на песни, модел и кралица на конкурси за красота от Западен Лондон. С над десет години опит като професионален изпълнител, тя е завладяла публиката със своя душевен глас и креативни текстове. Музиката винаги е била първата любов на Тамина, като тя е изградила силна репутация в индустрията със своите емоционални изпълнения и уникален звук, който съчетава съвременни стилове с нейния собствен артистичен почерк.

През 2023 г. Тамина бе забелязана от Her Pageantry LTD, което отбелязва началото на нейната кариера в този свят. От самото начало тя бързо постигна успехи в конкурентния свят на конкурсите за красота, получавайки признание за своята увереност, грация и изящество на сцената. Способността ѝ да съчетава артистичните си таланти с уменията си на модел я прави отличаваща се, като продължава да печели признание за своите постижения.

Докато балансира между процъфтяващата си музикална кариера и пътя си в конкурсите за красота, Тамина остава посветена на вдъхновението на другите чрез своята страст, упорита работа и решителност. Истинска изгряваща звезда, тя е сила, с която трябва да се съобразяват както в музикалния, така и в модния свят.