19min.bg

София Лорен се срещна с феновете си в Кан

Легендарната италианска актриса проведе майсторски клас на кинофестивала в Кан и събра на него огромен брой свои почитатели.



"Когато мисля за актьорската си кариера, не мога да повярвам, че това е истина", каза София Лорен.



Тя призна, че особено добре е работила с изтъкнатия италиански режисьор Виторио де Сика, с когото се е разбирала без думи на снимачната площадка.



Разказа и за участието си във филма на Чарли Чаплин "Графинята от Хонконг" (1967): "Няма да повярвате, но Чаплин се страхуваше да гледа в камерата, както правят режисьорите. Толкова беше свикнал с обектива на камерата, с актьорското амплоа, че за него бе същинско мъчение да стои от другата страна на камерата".



"Графинята от Хонконг" е единственият филм на великия Чаплин, в който той е само режисьор и не играе никаква роля.



"Когато бе заснет и последният кадър, Чаплин дойде при мен и ми каза: "Вие сте скъпоценна цигулка, в ръцете на умен режисьор звучите божествено", разказа актрисата.



Тази година в Кан бе показан и нов филм с участието на София Лорен - късометражният "Човешкият глас". Актрисата играе жена, която е изоставена от любимия си, предпочел друга. Режисьор на филма е синът й Едоардо Понти.


"За мен няма по-голямо щастие от това да се снимам във филм на моя син", заяви актрисата.


София Лорен ще бъде почетен гост на  секцията "Класически филми" на кинофестивала в


Кан, който ще отбележи раждането на италианския уестърн и 30-годишнината от "Златната палма" на Вим Вендерс за "Париж, щата Тексас", съобщиха организаторите.