19min.bg

Сп. Пийпъл: Анджелина планира да премахне и яйчниците си

Актрисата Анджелина Джоли, която претърпя двойна мастектомия, планира следващата операция за отстраняване на яйчниците, съобщава сп. "Пийпъл", цитирано от "Дейли мейл", "Ел Ей Таймс", "Бизнес инсайдър" и др.


Преди дни 37-годишната актриса, чиято майка Маршлин Бертран почина през 2007 г. от рак на яйчниците, разкри пред света, че взела решение да й бъдат премахнати и двете гърди.


Това станало, след като било установено, че има гена BRCA1, който й дава риск от 87% да развие рак на гърдата и 50% риск от рак на яйчниците.


Сега Анджелина планира следващата си операция за отстраняване на двата й яйчника, което ще премахне риска от рак, който погуби майка й преди няколко години, пишат изданията.


След операцията Анджелина вече няма да има възможност да има биологични деца.


Анджелина, която отглежда шест деца с годеника си Брад Пит - три биологични и три осиновени, благодари на актьора, че й е помагал по време на лечението и разкри, че децата й са една от основните причини да се подложи на операцията.


Самият Пит пък разкри в комюнике до медиите преди два дни: "Ставайки пряк свидетел на решението й, смятам, че изборът на Анджи и на много други жени като нея е героичен.


Благодаря на нашия лекарски екип за грижите и вниманието им. Всичко, което искам, е тя да има дълъг живот и здраве с мен и нашите деца. Това е щастлив ден за нашето семейство".