19min.bg

Сватбата на Хари и Меган ще донесе до 500 млн. паунда на британската икономика

 Насрочената за месец май 2018 г. сватба между британския принц Хари и годеницата му Меган Маркъл ще донесе на икономиката на страната доходи до 500 милиона паунда, според мнението на експерти, пише Daily Express. Очаква се тълпа от няколко хиляди души да пристигне в параклиса „Св. Георги“ в Уиндзор, където ще бъде церемонията, като още милиони хора ще следят случващото се по телевизията.


Дейвид Хей, ръководител на финансово консултантско бюро, заяви, че „през 2012 г. ние изчислихме приходите от церемониите за 60-годишнината от сватбата между кралица Елизабет втора и принц Филип на 390 млн. паунда, като се очаква за това събитие те да бъдат още повече“.


Според Хей след сватбата се очаква ръст на продажбите на британските марки дрехи, които бъдещата херцогиня на Кембридж ще носи, предаде Фокус.


Вестникът припомня, че след венчавката на принц Уилям и Кейтлин Мидълтън през 2011 г., броят на туристите във Великобритания е отчел постоянен ръст, достигнал до увеличение от 800 хил. души през 2017 г.


Поне 14 световни телевизии ще отразяват на живо събитието, което ще донесе допълнителни приходи за Лондон от около 125 млн. паунда.