19min.bg

Тодор Ковачев от Гласът на България и Innerglow с ново парче



Един от емблематичните участници от последния сезон на „Гласът на България" – Тодор Ковачев, преди броени дни с групата си Innerglow пусна ново парче - So Long. Музикантите представиха клипът на новия си сингъл в студиото на „Тази сутрин”.

„Стремим се да правим музика на световно ниво. Това беше целта ни, когато създадохме групата. Не ни притеснява да си поставяме високи цели. Когато се занимаваш с авторска музика, трябва да си поставяш високи цели”, споделя Тодор, за когото е комплимент, че парчето „не прилича на българско”.

Певецът разкрива, че тяхно вдъхновение и пример за подражание са техните музикални идоли от детството.

Групата Innerglow съществува вече две години. Китарист на бандата е Петър Желев, а на барабаните е Матей Христосков.

Музикантите обаче споделят, че има разделение само на функциите им на сцената, но иначе „всеки се занимава с всяка дейност” и композират заедно, което ги кара да чувстват песните си „общи”.

„Разбира се, че не лесно да се занимаваш с музика, но в световен мащаб ситуацията в музикалният бизнес е трудна от години. Така че сме свикнали да се оправяме с трудностите и да не се оплакваме от тях и гледаме да не ни спират”, казва Тодор Ковачев.

Въпреки че целта им е да пробият на между народната сцена, групата обмисля и създаването на песни на български.

„Гласът на България” беше страхотно преживяване”, заяви Тодор Ковачев, който смята, че шоуто е оказало голямо влияние в развитието му.

Търсенето на талантливи певци за новия сезон на „Гласът на България" продължава. Всеки, който иска да се запише за кастинг, може да го направи на сайта на формата.