19min.bg

Уил Смит шибна Крис Рок на сцената и крещя нецензурно

За 10 години...that's a first - Уил Смит шибна Крис Рок на сцената и крещя нецензурно. Цялото видео в оригинал


 Виж ТУК!



Наградите Оскар сигурно и тази година щяха да отбележат рекордно нисък рейтинг, ако не беше Уил Смит, който се постара да превърне скучната церемония в грандиозен скандал. Актьорът очевидно не хареса шегата на връчващия Оскар Крис Рок по адрес на жена му и липсата й на коса.



Джейда Пинкет Смит още преди няколко години разкри, че страда от алопеция – тежка форма на косопад. Смит най-безцеремонно излезе на сцената и зашлеви Рок. Реакцията бе заснета от камери и фотографи, а всички в залата буквално застинаха. След това дойде ред и за приза за главна мъжка роля и той бе спечелен именно от Уил Смит за Методът Уилямс. Това е първи Оскар за актьора, който говори за липсата на уважение в Холивуд и за призванието му да обича хората.



Джесика Частейн спечели приза за главна женска роля за Очите на Тами Фей. Статуетката за най-добър филм отиде при CODA: Дете на глухи родители. Лентата спечели и в категорията за поддържаща мъжка роля, където бе отличен Трой Коцур. Кенет Брана прибра първия си Оскар за сценария на Белфаст. Ариана ДеБоуз си тръгна със статуетка за поддържаща женска роля за West Side Story, а Джейн Кемпиън за режисурата на Силата на кучето.



Шест Оскара спечели филмът Дюн, сред които за саундтрак, вузиални ефекти и кинематография. За най-добър международен филм бе отличен японския Карай колата ми на режисьора Рюсуке Хамагучи. Българските зрители имат още една възможност да гледат тричасовата съкратена версия на филма на 2 април в Дома на киното, а прожекцията е част от София Филм Фест.