19min.bg

В кръг се състезава на FEST в Сърбия

Филмът „В кръг“ на режисьора Стефан Командарев влиза в състезателната програма на кинофорума FEST в Белград. 48-ото издание на международния фестивал ще се проведе ще се проведе от 28 февруари до 8 март под слогана „Колекционери на емоции“.


 


Нашето предложение „В кръг“, което е копродукция на България, Сърбия и Франция ще има премиера на 5 март, предава Монитор.


 


В основната програма се състезават още 19 филма от Сърбия, Франция, САЩ, Иран, Италия, Гърция, Словения, Бразилия, Чехия, Северна Македония, Судан, Суадитска Арабия, Хърватска, Дания и Колумбия.


 


Те ще бъдат оценявани от петчленно международно жури в състав: словенския актьор Себастиан Каваз, сръбската актриса Наташа Нинкович, хърватската режисьорка Дана Будисавлевич, немският актьор Клеменс Шик (познат от филмите „Казино Роял“ и „Критична точка“) и сръбският филмов режисьор Никола Лука.


 


Журито ще определи наградите в следните категории: най-добър филм, най-добър режисьор, най-добър сценарий, най-добра мъжка роля, най-добра женска роля и най-добър дебют.


 


Голямата звезда на кинофорума тази година ще e холивудският актьор Джон Малкович, който ще присъства на закриването на FEST и ще изнесе музикално-сценичния си пърформанс Music Critic. Спектакълът ще бъде съпътстван от музиката на цигуларя и композитор Алексей Игудесман, който е известен с необичайните си аранжименти и изпълнения на творби от Моцарт, Бетовен и Шопен. На специална церемония Малкович ще получи и наградата Beogradski pobednik за цялостен принос към филмовото изкуство.