19min.bg

Вътрешен човек на принц Хари разкри къде е отседнал на тайното посещение в Обединеното кралство

Твърди се, че принц Хари остана на трогателно място по време на тайното си пътуване до Обединеното кралство, където се събра отново с принц Уилям за тъжно семейно събитие.

Хари долетя тайно от САЩ, за да се присъедини към Уилям на възпоменателната служба на техния покоен чичо лорд Робърт Фелоуз в църквата "Света Мария" в Снетишам, Норфолк миналия четвъртък. Лорд Фелоуз, съпругът на тяхната леля и по-голямата сестра на принцеса Даяна, лейди Джейн Фелоуз, почина през юли на 82-годишна възраст. Това беше първият път, когато присъстваха на същото събитие след коронацията на баща им крал Чарлз миналия май. Но въпреки че привидно успяха да загърбят различията си за вчерашната служба, имаше признаци, че все още се държат на разстояние един от друг.

Незабелязаното пътуване на Хари до родината му за службата дойде само дни преди 27-ата годишнина от смъртта на неговата и на Уилям покойна майка принцеса Даяна. И сега стана ясно, че по време на престоя си Хари е останал в дома на предците на покойната си майка, който е и нейното последно място за почивка.

Според списание PEOPLE Хари е отседнал с чичо си Ърл Спенсър, по-малкия брат на принцеса Даяна, в Althorp House по време на престоя си в Обединеното кралство. Даяна е погребана на остров в средата на кръглото овално езеро Алторп. В мемоарите си Spare Хари си спомня, че е посетил последното място за почивка на майка си и също така е завел съпругата си Меган Маркъл там преди две години на 25-ата годишнина от нейната смърт. В книгата той си спомня: „Най-после водех момичето на мечтите си у дома, за да се запознае с мама.



Хари с чичо си Ърл Спенсър, по-малкият брат на принцеса Даяна

„Поколебахме се, прегръщахме се и тогава аз отидох първи. Поставих цветя на гроба. Мег ми даде момент и аз заговорих на майка си наум, казах й, че ми липсва, помолих я за насоки и яснота. Чувствайки, че Мег също може да иска момент, заобиколих живия плет, огледах езерото, Мег беше коленичила, с длани върху камъка, докато вървяхме обратно към лодката, за какво се молеше. Яснота, каза тя.

Междувременно, въпреки че воюващите братя Уилям и Хари присъстваха на службата, тези, които ги видяха на събитието, намекнаха, че разривът им може още да не е излекуван поради един знак - те спазваха дистанция. Един източник каза пред The ​​Sun как са видели братята едва в края на службата, добавяйки: „Не знаех, че са там. Пристигнаха много дискретно.“

Друг отбеляза, че не са разговаряли помежду си, казвайки: „Уилям и Хари бяха там, но никога не ги видяхме да говорят помежду си и се държаха на разстояние.“

Междувременно преподобният Дан Танси, който ръководи службата вчера, също разказа какво са му казали братята след службата. Той каза пред The ​​Sun: „Едва когато поздравявах събранието на излизане, принц Уилям се ръкува с мен, а след това много бързо след това го направи и принц Хари. Беше изненада, но наистина много приятна изненада, че имаха и двамата дойдоха. Той добави: "На излизане и двамата казаха благодаря за услугата и аз им благодарих, че дойдоха."

Междувременно преподобният Дан Танси, който ръководеше службата, също разказа какво са му казали братята след това. Той каза пред The ​​Sun: „Едва когато поздравявах събранието на излизане, принц Уилям се ръкува с мен, а след това много бързо след това го направи и принц Хари. Беше изненада, но наистина много приятна изненада, че имаха и двамата дойдоха. Той добави: "На излизане и двамата казаха благодаря за услугата и аз им благодарих, че дойдоха."

След службата, която беше описана по-скоро като възпоменание, отколкото като погребение, се проведе прием, който според викария е бил много спокоен и сърдечен. Той обаче добави: „Не си спомням да са разговаряли помежду си, но имаше много членове на семейството и приятели, които разговаряха с тях.“ Преподобният каза още, че би означавало много за лорд Фелоуз и неговата вдовица Джейн, по-голяма сестра на принцеса Даяна, че и двамата братя направиха службата.

Чичото на Уилям и Хари, лорд Фелоуз, беше женен за по-голямата сестра на Даяна, Джейн, повече от 45 години. Те имаха три деца - Лора, Александър и Елинор - всички те са братовчеди на Уилям и Хари. Лора също е кръстница на единствената дъщеря на Уилям и съпругата му Кейт, принцеса Шарлот.

Лорд Фелоуз също беше личен секретар на покойната кралица през 90-те години, включително когато бракът на Чарлз и Даяна се разпадна. Той също така съветва покойния монарх, когато бракът на Фърги и принц Андрю приключи и замъкът Уиндзор избухна в пламъци, унищожавайки 115 стаи през 1992 г. Той все още беше в ролята, когато снаха му Даяна трагично загина в автомобилна катастрофа в Париж на 36 години.

Ролята му на дворцов придворен означаваше, че той често имаше обтегнати отношения със снаха си, но когато тя внезапно почина, той каза: „Много я обичах. Тя беше много добър човек. Беше й трудно в живот, за да намеря щастие, и ми е тъжно за хората, които са в тази ситуация."


Източник: Mirror