19min.bg

Заради лош зъболекар се деформира носът ми, аз съм атлет и затова тялото ми е такова: Княгиня Калина за културистичната си визия

Княгинята на България Калина се обърна към силната обществена реакция на нейните невероятно мускулести ръце, съобщава списание Ола, цитирана от boredpanda.

52-годишната "фитнес принцеса" беше заснета в черно-бяла шарена рокля без ръкави, която разкриваше тонизираното ѝ тяло.

Принцесата присъства на погребалната церемония на прадядо си цар Фердинанд I заедно със своя съпруг, известния испански изследовател Антонио Хосе "Китин" Муньос, и сина им Симеон Хасан Муньос, роден през 2007 г.

Известна със смелите си модни решения, княгинята има 15-годишна кариера на професионална ездачка, преди да стане културистка.

В началото на 2000 г. хората започват да спекулират, че принцесата се е подложила на козметична операция на носа си. Съпругът ѝ Китин Муньос обаче разсейва тези слухове, като обяснява, че трансформацията ѝ е резултат от здравословни усложнения, започнали когато е била на 17 години.

Когато принцесата е на осем години, тя пада и си чупи два зъба. През 1999 г., докато Калина учи в Лондон, тя отива на зъболекар, за да ѝ постави коронки, но зъболекарят пробива твърде дълбоко в основата на костта ѝ, което предизвиква допълнителни усложнения.

В резултат на небрежността на зъболекаря княгинята развива инфекция, която се разпространява и засяга част от лицето ѝ.

Инфекцията се влошила, докато тя била на морска експедиция с Китин.


Трябваше спешно да я реагираме и тя претърпя операция (...). Приоритетът беше да се изчисти инфекцията, но интервенцията причини естетически увреждания, което в момента не беше важно, тъй като жизненоважното беше да се спасят окото и носът от инфекцията.


"Всички абсурдни теории за различните операции и козметични процедури на Калина не са нищо повече от дезинформация", обяснява Муньос.


"Посветих се на тренировките с тежести и на здравето на тялото си. Аз съм атлет", каза Калина пред списание Ола, което следи живота й от малка заради дългите години живот на царското семейство в Мадрид, където тя е и родена.