19min.media

Жокера 2 загуби 70 млн. долара и е най-лошият филм в историята

Жокера 2 или Жокера: Лудост за двама беше описан като „едно от най-лошите продължения в паметта на голям франчайз филм, базиран на комикс“.

Филмът-блокбъстър, в който участват Лейди Гага като Лий Куинзел и Хоакин Финикс като Артър Флек, спечели около 40 милиона долара (31 милиона британски лири) през първия си уикенд в САЩ.

Въпреки това, в сравнение с първия филм, който излезе през 2019 г. и беше комерсиален и критичен хит, това е по-малко от половината от това, което направи първият филм Daily Express.

В Deadline, Антонио Д'Алесандро го описва като "едно от най-слабите продължения в паметта на голям франчайз филм, базиран на комикс".

Освен това редица публикации съобщават, че създаването на продължението на комикса е струвало между 190 милиона долара (145 милиона британски лири) и 200 милиона долара (153 милиона британски лири).

Филмът от 2019 г. донесе цена от едва 65 милиона долара, което прави Folie à Deux три пъти повече. Това прави първия уикенд на продължението голям провал, тъй като изглежда като загуба от близо 70 милиона долара (53,5 милиона британски лири).

За разлика от първия филм, Folie à Deux няма големи екшън сцени или специални ефекти. Вместо това сюжетът се фокусира върху случилото се в първия филм.

Има и много музикални и танцови номера, но въпросът за какво е отишъл скъпият бюджет предстои да видим.

По отношение на приема, продължението получи смесени отзиви от филмовия фестивал във Венеция и отбеляза 31% от над 2500 отзива на фенове на Popcornmeter.

Холивудският режисьор Франсис Форд Копола похвали продължението в Instagram, пишейки: „ Филмите на @ToddPhillips винаги ме изумяват и им се наслаждавам напълно. Още от прекрасния „The Hangover“ той винаги е една крачка пред публиката, никога не прави това, което очаква. Поздравления за Жокер: Folie à Deux!"