19min.media

Звездата от Спасители на плажа Джереми Джаксън разказва за проблемната си бивша съпруга Лони Уилисън

Когато през 2018 г. се появиха снимки на някогашната бляскава Лони Уилисън, на които се вижда, че живее на улицата и се гмурка в контейнери за боклук, никой не беше по-шокиран от бившия ѝ съпруг - звездата от „Спасители на залива“ Джереми Джаксън.


До онзи момент Джаксън не я беше виждал от четири години, тъй като се беше отдръпнал от нея след взривоопасен спор, завършил с обаждане на 911, което заби последния пирон в ковчега на двугодишния им брак.


Загубата ѝ беше като смъртта на някого, опитах се да я върна и не можах - каза Джаксън, който за първи път разкрива събитията, довели до края на брака му, в ексклузивно интервю за DailyMail.com .


„Жената, в която бях влюбен, си отиде, а която и да е тя в момента, не е тази, която познавах.
44-годишният Джаксън казва, че са му били необходими две години, за да преодолее мъката си от загубата на „любовта на живота ми“, на която отчаяно се е опитвал да помогне, докато тя е изпадала в психично заболяване и зависимост.


Той рисува мрачна картина на последната им година заедно, в която, както разказва той, тя става все по-параноична, страда от пристъпи на тревожност и халюцинации, заради които е убедена, че той е враг.


Последната им конфронтация става популярна, след като тя публикува запис от нея през 2015 г., и бележи началото на период, в който той достига дъното: потъва в депресия заради края на брака си, търпи потоци от обиди онлайн и все още се бори със собствените си демони, свързани с наркотиците и алкохола.


Сега, когато е чист и работи като фитнес треньор и трезвен наставник на други лекуващи се наркомани, Джаксън разказва, че е похарчил хиляди за различни лекарства и е водил Лони на терапевтични сесии - дори редовно е посещавал църква с нея, за да ѝ помогне да се излекува.


Но всичко това е било безрезултатно. Джаксън казва: „Загубих любовта на живота си. Загубих единствената жена, на която някога съм предлагал брак, единствената жена, за която някога съм искал да се оженя.
„Аз съм на 44 години. Все още не съм предложил или искал да се оженя за друга.


Тя беше моят избор, единственият избор, който някога съм правил, и аз го загубих.


Въпреки усилията му да ѝ помогне, Джаксън твърди, че тя се е опитала да организира „враждебно превземане“ на финансите му, като е измъкнала хиляди долари и е прехвърлила колата му на нейно име, преди той да разбере.


 Започва да го записва тайно, включително прословутия запис от сбиването през 2014 г., когато тя се обажда на полицията и го обвинява в опит за убийство.
Джаксън казва: „Тя ме настрои и започна да крещи, че я наранявам, а аз не ѝ бях направил нищо.


„Няма болнични записи. Няма никакви сметки от лекари. Няма рентгенови снимки, няма снимки. Тя ме нападна, докато записвах, и крещеше: „Ти ме нараняваш“.
Това беше последният път, когато я видя. Не съм я виждал от онзи ден“, казва той пред DailyMail.com. „Две години след това преживях най-голямата депресия в живота си.


„В продължение на две години влизах и излизах от рехабилитационни клиники, плачех, консултирах се за скръбта и загубата, пишех й прощални писма, занимавах се с дълбока терапевтична психиатрична работа, защото загубих любовта на живота си.
Джаксън, който участва като сина на Дейвид Хаселхоф в хитовия сериал от 90-те години, не е чужд на опустошителните последствия от психичните заболявания и пристрастяването, които в неговия случай включват навик за употреба на метамфетамин, който го завладява още преди да стане достатъчно възрастен, за да си купи бира в бар.


 „Имах най-протективната майка на планетата“, казва той за самотната си майка Джолана Дън.
„Тя ме обича отвъд думите. Изпрати след мен частни детективи, извика полицаи. Плащаше на приятели, за да се опитват да се срещат с мен, за да ме държат под око.


„Тя се стараеше много. Но щом някой е решил, че иска да прави това, че иска да се забавлява, че иска да взема наркотици, че иска да се дрогира, нищо не можеш да направиш.
Когато напуска „Спасители на плажа“ през 1999 г., едва 18-годишен, той вече е напълно зависим от метамфетамини и четири пъти е влизал и излизал от рехабилитационна клиника.


През следващата година полицаи под прикритие го арестуват с две чанти, съдържащи предмети за приготвяне на метамфетамин, и той попада в затвора за 90 дни, а след това отново се връща в рехабилитационна клиника за пети път.
Две години по-късно в тази смесица се появява Лони Уилисън, тогава на 19 години. По това време тя работи като порнозвезда и стриптийзьорка според бившия ѝ съпруг.
„Запознах се с Лони, когато бях на 21 години. Тя беше на 19 години“, казва Джаксън. „Лони беше порнозвезда, 19-годишно момиче, използвано за пари на видео.


„Бях влюбен в нея заради духа ѝ, тази магическа енергия, това специално нещо, тази връзка с душата.
„Виждах това в нея и ми разби сърцето, че тя живееше в света на порното. Но аз бях само на 21 години.
„Бях младо момче. Бях трезвен, а тя пиеше през цялото време. Исках да ѝ помогна и сърцето ми се късаше за нея.
Влюбената двойка се среща четири години, но връзката им се разпада заради отказа ѝ да се откаже от порнокариерата си.
Джаксън казва, че Лони, която е израснала в Хемета, Калифорния, след това се е преместила в Лас Вегас, където е продължила да се занимава с порно и стриптийз.
Изгубих връзка с нея - казва Джаксън. „Животът ми се подобри. Нейният живот се влоши. Но тя се съвзе отново.
След четиригодишна раздяла двамата се събират отново, след като тя се отказва от порното, изтрезнява и се връща в училище - като „се съблича само през уикендите“


Сега 41-годишната жена му разказва и за миналото си, което включва поредица от жестоки, пристрастени към наркотиците гаджета, включително един, който я принуждава да започне работа в порно.
Той каза: „Това разби сърцето ми. Исках да направя разликата за нея. Не подкрепях порното. Не съм подкрепял стриптийза. Не мислех, че това е секси или готино.


Чувствах, че това е разрушително за нейния дух. Но не я насилвах и не й казвах, че трябва да спре. Тя трябва сама да направи своя избор. Всички ние го правим.
Джаксън добави: „По това време се справях много добре в живота си и си помислих, че в миналото съм вземал ужасни решения.


 „Бях мръсен. Извършвал съм престъпления, вземал съм наркотици. Лъгал съм. Изневерявах, крадях. Това е всичко, което е правила. Просто лъжеше себе си, мамеше, крадеше, просто беше мръсна, вземаше наркотици, срамуваше се от себе си, имаше ниско самочувствие. Родителите не са я обичали достатъчно. Приятелите ѝ я биели.
„Исках да излекувам тази жена. Обичах я.


Двамата започват да се срещат отново и в крайна сметка се женят през 2012 г. Джаксън, който е забогатял благодарение на актьорската си кариера, изплаща студентските ѝ дългове и продължава да я обсипва с пари и помощ.
Това включвало включването ѝ в план за хранене, заплащане на лазерно лечение за премахване на белезите по лицето ѝ и стоматологични дейности за подмяна на зъбите, увредени от наркотиците.
Помогнал ѝ също така да стане сертифициран козметик и използвал холивудските си контакти, за да ѝ осигури работа като фитнес модел.


Всички тези интервюта, в които казват, че е била модел, не са такива - обяснява Джаксън.
„Аз я вкарах в списания. Аз я вкарах във фитнеса. Тя не е направила това преди мен. Помогнах ѝ да премине от порно и стриптийз към професионален модел и фитнес състезател. Помогнах ѝ.
Но макар че Джаксън е успял да ѝ помогне да се откаже от наркотиците и порното, той не е бил в състояние да се справи с влошаващото се психично здраве, което през последната година от брака им включва влошаващи се пристъпи на паника, халюцинации и сривове.


Той каза пред DailyMail.com: „Тя чуваше различни неща. Виждаше неща и ме обвиняваше в неща, които бяха пълна заблуда. Имаше огромни сривове, пристъпи на паника.
„Прибираше се от работа, плачеше и се страхуваше, че ще заколи някого в лекарския кабинет“.