19min.bg

4 евромедала за класиците

България спечели 9 медала от европейското първенство по борба в Загреб. Това ни отрежда петото място в класирането по отличия.


 В събота колекцията допълниха Абу-Муслим Алаев (63) и Семьон Новиков (87), които спечелиха бронзови медали в своите категории.


Активът на нашия тим се увеличи, след като до финалите стигнаха Едмонд Назарян (60) и Кирил Милов (97).



Едмонд Назарян се бори за титлата срещу молдовеца Виктор Чобану. Назарян е на финал на европейско за трети път в кариерата си. През миналата година той остана втори в кат. 60 кг, а през 2020 спечели титлата в кат. 55 кг.



Кирил Милов се изправи на финала срещу олимпийския шампион от 2016 г. Артур Алексанян от Армения, който има 4 световни и 5 европейски титли.


При най-лошия изход от схватките на Назарян и Милов, България подобри с един бронзов медал представянето си от европейския шампионат в Белград миналата година. Тогава националите завършиха с 2 златни, 4 сребърни и 4 бронзови отличия за сбор от 10 медала. Дейвид Димитров имаше шанс за трето място на 72 кг, започвайки от репешаж срещу украинеца Андрий Кулик, който е бронзов медалист от последното световно първенство.