19min.bg

Аякс дойде за 2-ма от ЦСКА

Рекордьорът по спечелени шампионски титли на Холандия Аякс изпрати свой човек да следи изявите на двама играчи от титулярния състав на рекордьора по титли у нас ЦСКА. Става въпрос за халфа Александър Тонев и нападателя Спас Делев, които бяха наблюдавани късно снощи срещу Литекс в полуфинала от турнира за Купата на България. 

От следващия сезон в гранда от Амстердам се предвиждат големи промени, след като в делата му от няколко месеца насам вече се меси легендата на холандския футбол Йохан Кройф. Той вече предизвика с изказванията си няколко оставки на високи постове в клуба, като последната от тях бе на спорният директор Рик ван ден Боог, който в началото на седмицата обяви, че ще напусне на 1 юни. Преди няколко седмици пък председателят на управителния съвет Ури Коронел и двама други функционери също обявиха, че ще останат само, докато им се намерят заместници. 

В следващите седмици клубът трябва да свика събрание на управителния съвет, на което ще се дискутират планове за развитието му по препоръка на Кройф. Според последните спекулации 63-годишният знаменит треньор на Аякс и Барселона може да заеме ръководен пост. 

Аякс води жестока битка за титлата в Холандия този сезон, след като в момента заема трета позиция и е на само две точки от лидера ПСВ Айндховен със Станислав Манолев в редиците и втория Твенте с българския вратар Николай Михайлов. Тимът от Амстердам не е печелил титлата от 2004 година насам. Бяло-червените са 4-кратни шампиони на Европа и 29-кратни първенци на Холандия, нашите червени пък са 31-кратни шампиони на България.

Снимка: БТА