19min.bg

Алберт Попов: Гоня първото място

Сензацията в алпийските ски Алберт Попов заяви, че се чувства в отлична форма и гледа уверено към надграждане на успехите. В края на януари само за три дни той два пъти влезе в десетката на слалома в стартове от Световната купа.


"Чувствам се добре, малко изморен, но всичко си е заслужавало. В момента съм в страхотна форма и ще опитаме да я поддържаме до световното. Ще гледаме да я поддържаме и да уцелим деня", каза Попов в София.


Той заяви, че усеща, че мястото му е сред най-добрите. "Сред тези конкуренти се чувствам жив и съм готов за нови успехи." По думите му големите имена в спорта са останали "приятно изненадани" от постиженията му. "С първите резултати вече те забелязват и започват да ти казват "Здрасти". Дотогава бях никой."


Попов се надява на добри резултати на световното в Оре, а след това и на Световната купа в Банско. "С малкия залък идва и по-големият. Целите ми винаги са високи и ги следвам. Мечтая за първото място. Докато не застана на първото място, няма да се спра."


Скиорът допълни, че освен слалома, и гигантският слалом му е силна дисциплина. "В момента просто там се получи. В гигантския слалом също съм в страхотна форма, показвам на тренировки страхотни времена. Там все още целта ми е топ 30".


Световното първенство започна вчера и ще продължи до 17 февруари, когато завършва със слалома, а седмица след това идват състезанията в Банско.