19min.bg

Алекс Перейра спечели втора титла в UFC

В главната битка на вечерта Алекс Перейра завоюва титлата в полутежка категория на UFC. Бразилецът надделя с нокаут над Иржи Прохазка във втория рунд. Това е втора титла за Перейра в UFC. Той е и бивш шампион на организацията в средна категория, както и бивш шампион на елитната кикбокс верига GLORY в средна и полутежка категория.



В първия рунд на срещата двамата мъже предложиха равностойна битка, Алекс залагеше на лоу-кикове в глезените, а Иржи търсеше главата на опонента си. Вторият рунд отново предложи равностойна битка, но в момент, в който Иржи тръгна напред, Алекс го контрира по невероятен начин с ляво кроше, което разклати сериозно Иржи, след което той пое 9 удара с лакът в главата, което принуди съдията да спре срещата.



След края на срещата Перейра заяви, че би се изправил отново срещу  Адесаня или срещу бившия шампион в полутежка категория Джамал Хил.



"След лявото кроше Прохазка получи още удари с лакти. Не мисля, че битката бе спряна рано, реферът нямаше друг вариант пред себе си", заяви новият властелин при 93-килограмовите.