19min.bg

Анахайм препъна шампиона

Анахайм Дъкс препъна настоящия шампион на НХЛ Детройт, който защитава достойно титлата си от началото на сезона. „Червените криле“ огорчи Франсоа Бюшемен, минута и 39 секунди след началото на продължението.


Домакините прекършиха носителя на купата „Стенли“ с 5:4 след много обрати. Финландецът Тийму Селане реализира цели 3 гола за домакините и така записа 21-ия си хеттрик в лигата. Райън Гецлаф пък се отбеляза с 5 асистенции.


За Детройт по 2 попадения отбелязаха Павел Дацюк и Хенрик Зетеберг. „Крилете“ пропиляха аванс от 3:1, след което се спасиха от загуба в редовното време с гол на Хенрик Зетерберг, реализиран 83 секунди преди края на двубоя. Жан-Себастиан Жигер също се отличи с 34 спасявания за домакините.


Въпреки загубата шампионът продължава да води в Западната конференция с актив от 16 точки. Същевременно Минесота допусна първата си загуба с 2:4 като гост на Далас. „Дивите“ нямат победа в залата на „звездите“ от девет поредни мача от 2003 година насам.


Никлас Хагман пък вкара решителната дузпа при успеха на Торонто като гост на Ню Джърси с 6:5. Стражът на „дяволите“ Мартен Бродьо отрази 43 удара, което обаче се оказа недостатъчно за успеха на тима му.