19min.bg

Английски пациенти чакат нашите

Добрите новини за селекционера на печалния образ Станимир Стоилов преди гостуването на България на Англия идват една след друга. Капитанът на Челси Джон Тери също отпада от състава на 3-те лъва за евроквалификацията с нашите в петък на Уембли.


Централният защитник игра онзи ден за Челси при победата с 2:0 над Сток Сити, но влоши контузията, която го тормозеше от началото на сезона. Тери отново разтегна и след консултация с докторите бе установено, че се нуждае от период на почивка и рехабилитация. От сметките на Капело отпадна и Франк Лампард, а Питър Крауч е под въпрос, тъй като е със съмнение за пукнато ребро.


Така английският тим съвсем окуця и в отсъствието на Рио Фърдинанд и отказа на Джейми Карагър селекционерът Фабио Капело е изправен пред сериозен размисъл относно своя състав и най-вече върху централната двойка на защитата, която ще трябва да опазва Валери Божинов, Ивелин Попов и Марто Петров на Уембли. Италианският корифей умува над различни варианти, включващи Матю Ъпсън, Майкъл Доусън и Ледли Кинг.


Евроквалификацията между Англия и България е идния петък от 22 часа, като ще бъде предавана директно по ТВ+ за абонатите на Булсатком.