19min.bg

Антъни Иванов отново на финал на NCAA в САЩ

Антъни Иванов ще плува отново на финала на NCAA - Висшата лига на американските университети.


Отвори си пътя първо с щафетата на Вирджиния Тех на 4 по 200 ярда св. стил, класирала се на четвърто място в решителната фаза на първенството на Американската конференция (ACC), което се състоя в Грийнсбороу, щата Северна Каролина.


В надпреварата участие взеха общо 12 тима. Квартетът на Вирджиния Тех даде най-доброто време в историята на висшето си учебно заведение - 6:16,36 мин.


На 200 ярда бътерфлай Антъни Иванов завърши трети с 1:41,01 мин. Това е лично време за състезателя на Николай Вакареев и Вихрен (Сандански) на такъв басейн и е в графата за специално поканени за финала NCAA, който ще се състои след четири седмици.


Първи е Ник Албейро (Луисвил) с 1:38,65 мин., чийто резултат е четвъртият най-силен в провелия се шампионат в Грийнсбороу. Втори е съотборникът на Антъни - Блейк Маноф, плувал за 1:40,48 мин.


На 100 ярда търновецът е седми с 46,36 сек., което е норматив B за шампионата на NCAA.


“Плуването на 200 ярда бътерфлай беше невероятно. Антъни свърши прекрасна работа. Ще трябва обаче да анализираме представянето му, защото през последните седмици ми споделяше, че няма достатъчно сила. Той обаче записа най-доброто си време и държи училищния рекорд. Имаме четири седмици до шампионата на NCAA и се надяваме да фиксираме нещата, за да слезе под 1:40 мин.”, обясни треньора на Вирджиния Тех Серхио Лопес.


Тимът зае четвърто място от 12 отбора. Шампион е Северна Каролина. Всички състезатели в отбора на Вирджиния Тех станаха блондини за състезанието, без нашия Антъни, който е нула номер.


Източник: bgswim.com