19min.bg

Асафа сватосва Шели-Ан Фрейзър-Прайз

01/05

Шели-Ан Фрейзър-Прайз не е късметлийка само заради своите многобройни златни медали от Олимпиади и световни първенства, включително в кралския спринт на течащия в момента шампионат в Пекин. За разлика от мъжете в същата дисциплина, тя е щастливка и в любовта.

Най-ценното отличие в живота ми – това е едно от определенията на 152-сантиметровата титанка на пистата за нейния съпруг. Тих, срамежлив на вид млад мъж, който може да бъде забелязан на заздните редове на пресконференциите й или да носи куфарите й по летищата – това е той, както го описват колегите от „Джамейка Обзървър”.
Джейсън предлага на Шели след 4-годишна любовна връзка. Сватбата им е през януари 2011 г. в родния им град - столицата на Ямайка Кингстън. Техен сватовник е знаменитият спринтьор и бивш световен рекордьор Асафа Пауъл. Бързакът тренира рамо до рамо с Шели – Ан и така „урежда” приятеля си с гаджето. Двамата са заедно от онези не така далечни университетски години. До нея е още преди дамата на сърцето му да стане олимпийска шампионка в Пекин и да дублира титлата си в Лондон, което преди нея са правили само още две жени в кралския спринт на леката атлетика.