19min.bg

Българи спечелиха Балканския шампионат по плажен волейбол

Българите Валентин Димов и Кирил Хаджиев станаха първите балкански шампиони по плажен волейбол за младежи до 23 години, информира БГНЕС.


Кърджалийската двойка, която представи страната ни на завършилото в Измир (Турция) Балканско първенство, победи на финала сръбската двойка Стефан Баста - Игор Тесич с 2:0 (23:21, 21:19) и завоюва престижния трофей. В предварителната група "A" "лъвовете" загубиха от същите двама сърби, както и от турска двойка в мач без значение, и останаха на второ място в групата. В елиминационните кръгове обаче Димов и Хаджиев бяха безпощадни и спечелиха с по 2:0 срещу Бринза - Тонку от Румъния, Конгалидис - Резк от Гърция и Баста - Тесич от Сърбия, за да се изправят на финала срещу сърбите за трети път и отново да ги победят без да загубят гейм.
Това е първото в историята Балканско първенство по плажен волейбол в тази възрастова група. Дебютът трябваше да бъде през 2008 г. в Албания, но поради наказание на албанската федерация и липса на друг домакин, той беше отменен.