19min.bg

България играе контрола срещу Португалия

Утре българският национален отбор по футбол ще изиграе престижен приятелски мач срещу Португалия. Селекционерът Ивайло Петев демонстрира самочувствие при заминаването на лъвовете. Младият специалист е уверен във възможностите на своите футболисти и е на мнение, че ако момчетата му искат да се представят достойно в Лейрия, където ще бъде контролата, е важно да подходят с необходимата увереност в себе си.


„Ако искаме да постигнем нещо, трябва да подходим без страх. Ще преследваме целите си с всички сили. Аз искам само едно от моите играчи - да бъдат уверени, спокойни и във всеки един момент да знаят какво правят на терена. Това е мач, от който можем единствено да спечелим. Мисля, че младите момчета, които повиках, от ден на ден трупат самочувствие и постепенно се интегрират в отбора. Разбира се, че е нормално да се притесняват, но с времето и това ще мине“, заяви Петев на летище София.


Доста нови футболисти попаднаха в състава на България за двубоя срещу Кристиано Роналдо и компания. Първи минути с националната фланелка могат да запишат Благой Мекенджиев (Берое), Васил Божиков (Касъмпаша), Антон Недялков (Литекс), Янис Карабельов (Славия), Тони Тасев (Пирин), както и суперзвездата на Лудогорец Марселиньо. Ако бразилецът се появи в игра, това ще бъде 13-ият натурализиран чужденец в историята на националния отбор. Плеймейкърът вече се похвали, че е научил химна.


Мачът е от 22:45 ч. българско време.