19min.bg

Бербатов излезе титуляр, Стилиян си вкара автогол

Възстановеният от травма в коляното Димитър Бербатов игра повече от час при победата на Манчестър Юнайтед срещу Тотнъм с 2:0 в двубой от турнира за Купата на Лигата на Англия, игран на стадион "Олд Трафорд" пред 57 200 зрители.
Българският нападател излезе в титулярния състав на своите и остана на терена до 63-ата минута, когато отстъпи мястото си на Федерико Македа. И двата гола в срещата отбеляза 22-годишният полузащитник Дарън Гибсън (17`, 39`), с което осигури на "червените дяволи" място в полуфиналите на "Карлинг Къп".


В другия снощен мач от четвъртфиналите Астън Вила победи Портсмут с 4:2 на "Фратън Парк". Двубоят започна лошо за гостите от Бирмингам, след като капитанът Стилиян Петров си вкара автогол (10`). Емил Хески обаче изравни само две минути след това, а Джон Милнър в 27-ата минута даде преднина на Астън Вила. С гол на Стюърт Даунинг през втората част (75`) тимът на Стилиян поведе с 3:1, а Кану намали на 2:3 в 87-ата минута, преди Ашли Йънг да оформи крайното 2:4 за Вила секунди преди последния съдийски сигнал. Информацията е на БГНЕС.