19min.bg

Бих заменил моята Златната обувка за световна купа на Меси: Стоичков

Легендата на Барселона и българския футбол Христо Стоичков даде обширно интервю за вестник Мундо Депортиво. Повод за него беше автобиографията на Камата, която вече се продава и във фен магазините на каталунския клуб. В него той се изказа изключително ласкаво за голямата звезда на Барса Лионел Меси.


„Естествено, че се радвах, че Меси остана в Барселона. Мисля, че ще завърши кариерата си тук, но винаги има едно но. Аз искам това да се случи, но не съм в неговите мисли. Трябва да го пазим и да го обичаме. Жалко, че сега няма публика, за да покаже обичта си към него. Аз лично бих заменил моята „Златната обувка“ за световна купа на Меси“, заяви още Стоичков.


Припомняме, че за разлика от големия си конкурент Кристиано Роналдо аржентинецът няма трофей със своя национален отбор. През 2014-а г. Меси и съотборниците му от Аржентина бяха изключително близо до световната титла, но загубиха финала от Германия след продължения. С представителния тим той има и няколко загубени финала на турнира на Копа Америка.