19min.bg

Бляскавата плувкиня Луана Алонсо е отстранена от селото на спортистите, създала "неподходяща атмосфера" сред съотборниците си

Една от най-бляскавите звезди на Олимпийските игри е отстранена от официалното село на спортистите, след като се твърди, че е създала "неподходяща среда".

Спортистите, които участват в игрите, се настаняват в селото, където състезателите могат да се смесват, да тренират, да се хранят и да си почиват един до друг.

Въпреки това отборът на Парагвай е помолил една от звездите си да напусне селото, след като е отказал да му позволи да остане до края на състезанието, което официално приключва в неделя, 11 август.


Плувкинята Луана Алонсо преживя тежко участие на Игрите, като завърши шеста на 100 м бътерфлай - на 0,24 секунди след грузинката Ана Нижарадзе - и за малко не се класира за полуфиналите на дисциплината.

След това тя сензационно обяви оттеглянето си от плуването в публикация в социалните мрежи до близо 500 000 свои последователи в Instagram, но оттогава остана в Париж.


Сега парагвайският отбор отстрани 20-годишното момиче от селото на спортистите и посочи "неподходящото поведение" на Алонсо като оправдание за това, тъй като Олимпийските игри навлизат в последната седмица на състезанието.

В изявлението не се уточнява какво е било неподходящото поведение, предаде dailymail.


Изявлението на Лариса Шерер, ръководител на мисията на КС, гласи: "Нейното присъствие създава неподходяща атмосфера в екипа на Парагвай.

Благодарим ѝ, че е действала според инструкциите, тъй като не е прекарала нощта в селото на спортистите по собствено желание.

Историята на Алонсо в Инстаграм предполага, че след това тя е отпътувала обратно за Съединените щати, където учи, след като е публикувала кратко видео в социалните мрежи, на което се вижда как шофира към граничен контролно-пропускателен пункт.