19min.bg

Бременна в 7-ия мес. стигна до 1/8-финал като нашата Йоана

Седмият месец на бременността обикновено включва болки в бедрата и долната част на гърба, повишена умора и задух. Не се състезава и не се печели на Летните олимпийски игри.

Но египетската фехтовачка Нада Хафез е всичко друго, но не и типична. 26-годишната Хафез разкри в понеделник, че е участвала в състезанието на сабя при жените - като се е класирала до 16-ия кръг - докато е била бременна в седмия месец.

„Това, което ви изглежда като двама състезатели на подиума, всъщност бяха трима! Бяхме аз, моята състезателка и моето малко бебе, което все още не се е появило на бял свят!“ Хафез написа в Инстаграм.


„Бременността сама по себе си е трудна, но да се бориш, за да запазиш баланса между живота и спорта, не беше никак трудно, но си заслужаваше“, пише тя. „Пиша този пост, за да кажа, че гордостта изпълва съществото ми, че си осигурих място в 16-ия кръг!“

Хафез победи американската номер 10 в света Елизабет Тартаковски в 32-ия кръг, след което загуби от Джеон Хайонг от Южна Корея. Преди това тя се е състезавала за Египет на Олимпийските игри през 2016 и 2020 г. в дисциплината сабя. Според Международната федерация по фехтовка Хафез влиза в Олимпийските игри като 29-та в света на сабя и най-добрата състезателка на Египет.