19min.bg

Бургас посрещна шампиона Стоян Копривленски като знаменитост (Видео)

Световният шампион от един от най-силните кикбокс турнири в глобален план - К-1 Мах в Токио Стоян Копривленски се завърна в родния си Бургас и бе посрещнат по впечатляващ начин от близки, приятели и фенове, предаде Флагман.

Боецът, който постигна един от най-значимите успехи в историята на бойните спортове в България бе приветстван като истинска знаменитост на терминала.

Около 20:30 часа той кацна в Бургас с полет от Амстердам и дори не предполагаше какво го очаква зад вратите на терминала, а там се беше събрала цяла агитка и както подобава – с народна музика, питка и мед.

„Чувствам се прекрасно. Радвам се, че трудът и лишенията през годините накрая се отплатиха. Направих дълга подготовка и излязох доста нахъсан, жаден за победи. Раздадох се на 100 %. Титлата е всичко, за което съм работил, откакто съм професионален спортист“, каза пред журналисти Стоян Копривленски. (Очаквайте утре цялото интервю с боеца)

„Успехът на Стоян е впечатляващ. Той показа, че трудът и упоритостта се отплаща. Това е едно от двете най-големи постижения в областта на кикбокса, а за някой и най-престижното, защото е в Япония и все пак е турнирът, който постави основите на К-1. Вярвам, че Стоян ще запали хиляди деца, които ще видят ползата от бойните спортове“, каза пред Флагман.бг Любен Джубрилов, президент на веригата „Макс файт“, който бе на място, за да поздрави шампиона.

„Това е един достоен бургазлия, който си изстрада тази победа. Стоян е интелигентен спортист, който впечатлява със своя стил“, категоричен е друг от посрещачите Иван Ненков, общински съветник.