19min.media

Четири от общо 5-те гимнастички от златния ни ансамбъл напускат състава

Четири от общо петте гимнастички от женския ансамбъл по художествена гимнастика напускат състава. Това обяви в ефира на БНТ президентът на Българската федерация Илиана Раева.

Желание да напуснат отбора, който се класира на четвърто място на олимпийските игри в Париж, са изразили Камелия Петрова, Маргарита Василева, Магдалина Миневска и Рейчъл Стоянов. Стоянов все още не е взела окончателно решение.

Единствената, която остава от тима, стигнал до европейската и световна титла, до Игрите в Лос Анджелис, е София Иванова.

Старши треньорът Весела Димитрова ще обяви имената на новите момичета, след като приключи лагера им на Белмекен, който тече в момента.

    "В художествената гимнастика нямаме проблем с авторитета на треньорите. Докато спортните хора не направят един много сериозен протест за това, което се случва в последните 35 години в спорта, спорт няма да има. Финансирането на българския спорт е срам, материалната база също. Финансирането на треньорските кадри е срам, да не говорим за отбор и така нататък. Виждате на последната олимпиада кои взеха медали, голяма част от тях не са български спортисти. Аз настина апелирам към всички ръководители на българския спорт, които вече се задушават от начина, по който съществуват спортните федерации, трябва да се измисли нещо. Няма по-добри посланици от българските спортисти, това трябва да е ясно", заяви Раева.