19min.bg

Четвърто място за Петър Мицин на 200 метра свободен стил на световното първенство

Петър Мицин остана в подножието на медалите във втората си дисциплина на Световното първенство по плуване за юноши и девойки в Нетаня, Израел.


Ден след историческата първа световна титла за българското плуване, която спечели на 400 метра свободен стил, днес 18-годишният велинградчанин завърши четвърти във финала на 200 метра свободен стил, като само 12 стотни го разделиха от бронзовото отличие.


Мицин даде второ време в сериите сутринта с 1:48,59 минута, а във финала завърши за 1:48.06 минута.


Българинът обърна трети за последната дължина, но умората от вчерашното плуване му попречи да вземе медал и завърши с изоставане от 12 стотни след австралиеца Андрес Макалпин, който завоюва бронза.


Шампион стана австралиецът Флин Саутъм с 1::46.57 минута, а втори е италианецът Алесандро Рагаини с 1:47,28 минути.


Преди финала Мицин заяви:


„Радостен, щастлив и благодарен съм, че така се случиха нещата.Доста съм доволен от плуването си на 400 метра. Времето, което постигнах, не е моето най -добро време, но все пак успях да се преборя да бъда първи във финала. Сезонът ми беше доста силен. Това състезание е последното за годината в 50-метров басейн.

Гледам да събера сили за останалите стартове, да се раздам максимално. След това ще почина една седмица и ще се ориентирам вече към по-различен вид подготовка.

Догодина през февуари има световно в голям басейн в Катар и след подготовката изцяло минава с фокус към олимпийските игри в Париж“, това сподели той специално за БНР.

„Радвам се, че към мен има очаквания. Те ме мотивират да се раздаваме още повече в тренировките и в състезанията. Като знам, че има вяра в мен, аз се старая да изпълнявам всичко, което ми каже треньорът. Така ще бъде и във финала на 200 метра тази вечер. Остава да се раздам максимално и да се целя в почетната стълбичка отново. Следващата година ще се състезавам при мъжете и там конкуренцията ще е огромна.

 Ще плувам със световни и олимпийски шампиони. Аз ще гледам да направя плуванията си добре и ще гледам да не мисля чак толкова много за резултатите, които съм постигнал. Не трябва да не се възгордявам толкова много, гледам да не се фокусирам върху славата“, допълни световният шампион.