19min.bg

Дават лентата на Станислав Манолев

 Треньорският щаб на националния отбор ще повери капитанската лента на Станислав Манолев. Той ще изведе тима като официален лидер заради отсъствието на Ивелин Попов и на Светослав Дяков, който не попада в плановете на Петър Хубчев вече във втори лагер-сбор. Футболистът на ЦСКА-София е с най-много мачове за България от всички, които са на разположение за двубоя - 50, и само Попето е с повече -71. Тъй като ситуацията е извънредна и изборът е само за конкретния двубой в тима няма да има сериозно обсъждане, а другите най-опитни в състава Петър Занев и Николай Бодуров също са за Манолев.


От състава в момента отсъстват и другите големи претенденти за лентата. Николай Михайлов е без отбор, след като напусна турския Мерсин, а Владо Стоянов лекува контузия от доста дълго време, след като получи травмата именно на лагер с националите.


Станислав Манолев ще се изравни по двубои за представителния отбор с легендата Борис Гаганелов. Бившия защитник на ЦСКА има 51 участия с екипа на България. Рекордьор по мачове е Стилиян Петров със 106, следван от Борислав Михайлов със 102 и Христо Бонев с 96.


Източник: Фокус