19min.bg

Демирева е десета в света

 Голямата надежда на България за медал от световното първенство по лека атлетика Мирела Демирева за съжаление се провали на планетарния  шампионат в Доха.  Българката завърши на 10-о място в скока на височина в катарската столица. Демирева не успя да преодолее височина от 1,93 и това и отреди едва десетото място в крайното класиране. Другата ни голяма надежда за добро представяне на шампионата Ивет Лалова се класира на полуфиналите на 200 метра. Полуфиналната серия на Лалова се състоя вчера късно вечерта след редакционното приключване на броя.


В същото време американската легенда в леката атлетика Майкъл Джонсън нападна сънародника си Крисчън Коулман, който преди няколко дни спечели световната титла на 100 метра при мъжете. Според Джонсън Коулман не може да бъде лицето на леката атлетика  след пропуснатите три допинг теста, за което трябваше да е отстранен завинаги. Американската антидопингова агенция обвини Коулман за пропуснати три допинг теста в рамките на 12 месеца, но по-късно се оказа, че трите неявявания на проверки са в период от 13 месеца и затова не му е било наложено наказание. Пропуснатите проверки обаче накараха Джонсън да нападне сънародника си.


“Това напълно го дисквалифицира от това да бъде лице на спорта. Това ще го следва, както и трябва да бъде. Мисля, че това е изключително важно около спорта, защото Крисчън Коулман беше предлаган да замести Юсейн Болт като голямата звезда на спорта. Не мисля, че това ще се случи сега като резултат от това. Смятам, че феновете на атлетиката не толерират каквито и да е допинг нарушения”, каза Джонсън пред BBC.