19min.bg

Дилиън Уайт подписа договора за мач с Тайсън Фюри


Британският боксьор Дилиън Уайт подписа договора, с който официално потвърди мача със сънародника си Тайсън Фюри за световната титла в тежка категория на Световния боксов съвет (WBC).


 


33-годишният Уайт изчака за подписването на договора до последния възможен момент. Уайт бе определен от WBC като задължителен претендент за пояса, но отказваше да подпише договора си, тъй като не бе съгласен с разпределението на приходите от двубоя, което според британските медии е 80:20 в полза на световния шампион Фюри.


 


Подписването на договора обаче задължава двамата боксьори да излязат един срещу друг, като това почти сигурно ще стане на 23 април на 90-хилядния стадион Уембли в Лондон. Наградният фонд на двубоя е рекордните 31 милиона паунда, като Уайт ще вземе 6 милиона за участието си в него и още 3 милиона, ако успее да детронира Фюри.


 


"Отдавна чакам този мач и няма никакво значение къде и кога ще се бия с него. Готов съм за мача от много време. Единственото, което искам, е да се бия за световната титла", заяви наскоро Уайт пред Скай Спортс.