19min.bg

До 1000 души в сектор на стадионите

Мерките за посещение на футболните мачове отново се затягат. Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев обяви, че ще се допускат до 1000 души в сектор.


Първоначално разпоредбите бяха след завръщането на футбола мачовете да са пред празни трибуни. Тогава привърженици поискаха допускане на запалянковци и министерството на здравеопазването се съгласи - най-напред беше позволено стадионите да се пълнят на до 30% от капацитета им, а след това на до 50%.


Още в първите срещи се видя, че изискванията за спазване на разстояние между хората не се изпълняват. Тогава институциите си прехвърляха топката.


На футболните мачове ще се позволява до 1000 души на сектор, като се спазва съответната физическа дистанция, каза Ананиев на брифинга, на който бяха представени новите мерки.


"При останалите спортни състезания на открито използваемостта на местата да бъде до 50% или ако няма седалки, тогава да се спазва отново физическата дистанция от метър и половина", добави той.


Главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев се изказа критично за поведението на запалянковците, присъствали на дербито между ЦСКА и Левски (3:3). По думите му резултатите от струпването на феновете няма да се забавят.