19min.bg

Джошуа отлага мача с Уайлдър

Антъни Джошуа на практика отложи мача за всички световни титли в бокса за догодина. Вместо да се бие с Уайлдър в обединителен мач за всички пояси в тежка категория британецът ще се изправи срещу Александър Поветкин през септември. Боят с руснака ще бъде в столицата на Англия – Лондон. Именно това бе и основното желание на Джошуа – да се боксира на Острова. Така дългоочакваният мач между Уайлдър и Джошуа се отлага най-рано за месец февруари догодина.


Това до голяма степен разочарова феновете на бокса, които искаха да видят сблъсък между двамата световни шампиони. Както е известно Джошуа притежава четири от поясите в тежката категория, а петият е в ръцете на Дионитей Уайлдър.


На този етап има все пак съвсем малка вероятност да видим мач между двамата през тази година. Това би станало при условие, че Уайлдър се съгласи да се бие в Лондон, но шансовете това да се случи са илюзорни. Именно поради този факт от щаба на Джошуа са се заели с организация на мач с Поветкин, който е задължителен претендент за титлата на Световната боксова асоциация (WBA).